L'Ajuntament de Dosrius reclama la llibertat immediata d’Oriol Junqueras i manifesta el suport al MH President Quim Torra

Mocions aprovades amb els vot d'ERC, JxCAT, SdP i La PAC-CUP
Mocions aprovades amb els vot d'ERC, JxCAT, SdP i La PAC-CUP

El Ple Municipal de l'Ajuntament de Dosrius, reunit amb caràcter extraordinari i urgent el dimarts 24 de desembre de 2019, ha aprovat dues mocions per reclamar la nul·litat de la sentència i la llibertat immediata d’Oriol Junqueras i la resta de presos i preses polítiques, d’una banda, i manifestar el suport al Molt Honorable President de la Generalitat de Catalunya Quim Torra i en contra de la sentència del TSJC.

Ambdues mocions s’han aprovat per majoria absoluta, amb els vots favorables dels 8 regidors i regidores dels grups municipals que han proposat la celebració del Ple Municipal: Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Junts per Catalunya (JxCAT), Som del Poble (SdP) i La PAC-CUP. Per la seva banda, el Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) s’ha abstingut en la votació.
 
La justícia europea reconeix Oriol Junqueras com a eurodiputat
El Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) va dictar sentència, en data 19 de desembre de 2019, en que reconeix la immunitat d’Oriol Junqueras. Això significa, per tant, que des del passat mes de maig, quan es van celebrar les darreres eleccions europees, els polítics catalans escollits com a eurodiputats, Carles Puigdemont, Toni Comín i Oriol Junqueras, han vist vulnerats els seus drets. En conseqüència, també els drets dels ciutadans que els van votar que, en el cas de Dosrius representa el 54,08% dels electors.

Entenem que  aquesta corporació local, com a representants polítics d’una majoria de la ciutadania, ha d’exigir la nul·litat de la sentència del judici de l’1 d’octubre i reclamar la llibertat immediata d’Oriol Junqueras i que la resta d’independentistes catalans que fins ara han vist negada la seva condició d’eurodiputats, puguin adquirir-la de forma immediata, en virtut de la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea.
 
La justícia espanyola inhabilita el president de Catalunya per exercir la llibertat d’expressió
En la mateixa data, sospitosa coincidència, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha fet pública la sentència en la qual condemna al MHP Quim Torra per desobediència i l'inhabilita com a president de Catalunya durant un any i mig, per no treure la pancarta en suport als presos polítics del balcó de la Generalitat. La resolució li imposa també una multa de 30.000 euros i el pagament de les costes, excepte les derivades de l’acusació popular. El càstig al màxim representant dels catalans també és un atac a la ciutadania del país. Per això, considerem que l’Ajuntament de Dosrius ha d’expressar, també, el suport al MHP Quim Torra i el rebuig a la sentència condemnatòria.
 
Mocions aprovades pel Ple Municipal el dimarts 24 de desembre de 2019
Atesa la gravetat dels fets que motiven aquestes mocions i la necessitat de donar-hi resposta al més aviat possible, en data de 24 de desembre de 2019 l’alcaldessa ha convocat un ple extraordinari i urgent a petició de la majoria dels regidors de la corporació municipal. Consulteu el text íntegre de les mocions en els següents enllaços: