Can Canyamars, pacte per a l’impuls final del procés d’urbanització

Can Canyamars, pacte per a l’impuls final del procés d’urbanització
Can Canyamars, pacte per a l’impuls final del procés d’urbanització

El Ple de l'Ajuntament de Dosrius celebrat el passat 23 d'octubre va aprovar per unanimitat la Moció per a l’impuls del procés d’urbanització de Can Canyamars, a proposta del grup municipal d'Esquerra Republicana de Catalunya. L'objectiu del text votat és blindar la continuïtat del procés d’urbanització reactivat en el mandat 2015-2019. D’acord amb el que vam avançar al programa de les eleccions municipals, proposem un pacte amb la resta de grups municipals i amb la comunitat de propietaris per tal de consensuar un pla d’execució, amb l’ordre de les fases i un calendari. Un acord polític que doni garanties als veïns i veïnes de Can Canyamars del ferm compromís de l’Ajuntament de Dosrius amb el projecte, governi qui governi.

L’Ajuntament de Dosrius va aprovar, a l’any 2017, la Modificació del Projecte refós d’urbanització del sector de Can Canyamars. Separació per fases, projecte que s’ha començat a executar entre els anys 2018 i 2019. El document no predetermina en quin ordre ni calendari s’executaran les 30 fases. Molt probablement el procés d’urbanització anirà més enllà d’un mandat polític de quatre anys i, en cas de canvis polítics, la continuïtat i el ritme d’execució del projecte estaran subjectes a les prioritats dels governs municipals.

D'aquesta manera, volem que tots els partits ens comprometem a mantenir la partida al pressupost municipal, cada any, d’acord amb les fases previstes; solucionar de forma urgent els dèficits urbanístics greus que suposen un risc en la seguretat viària i de les persones; recepcionar totalment o parcial els serveis correctament executats per tal que l’ajuntament en pugui fer el manteniment de forma immediata; i proposem iniciar els tràmits per integrar la xarxa de subministrament d’aigua d’ús domèstic de Can Canyamars a la xarxa i servei de la resta del municipi.

Celebrem que tots els grups municipals, inclosos el PSC i JxCAT, s'hagin compromès a impulsar el pla aprovat fa dos anys i que l'actual equip de govern doni continuïtat a la segona fase d'urbanització que vam licitar a finals del mandat passat.