Menys atur, més ocupació i nous recursos formatius

Menys atur, més ocupació i nous recursos formatius. Acomiadem l’any 2017 consolidant la clara tendència a la baixa que ha registrat l’atur al municipi des de principis del 2015 i des de l’entrada de l’actual equip de govern al capdavant de l’Ajuntament. El curs passat es va tancar amb una xifra d’atur de l’11,20% (265 persones), dos punts per sota del global de la comarca del Maresme (13,23%) i una dada molt inferior a la registrada el mes de gener del 2015, quan la xifra s’elevava fins a les 384 persones.

Unes estadístiques esperançadores que se sumen a la capacitat creixent de Dosrius com a pol d’atracció de noves empreses i indústries i que ens animen a seguir apostant fermament per oferir serveis i eines formatives de primer nivell que representin un vertader estímul i una ajuda real per a l’entrada i/o reincorporació al mercat laboral. I unes xifres que consoliden i reforcen el model de poble que estem duent a terme. Un projecte que passa per potenciar la cooperació amb els municipis del nostre entorn i amb els agents econòmics del territori en el marc del conveni Riera d’Argentona.

Així mateix, el desenvolupament social i econòmic de Dosrius també passa aquest 2018 per promocionar l’economia local, establir nous canals de comunicació directes amb les empreses, i incidir en la dinamització i consolidació de noves activitats industrials, comercials i de serveis al poble. En aquest sentit, al llarg d’aquest curs emprenedors i empreses ja podran fer ús del nou servei gratuït d’assessorament i orientació impulsat per la Regidoria de Promoció Econòmica. En definitiva, el present i el futur del municipi s’ha de vertebrar al voltant de totes les nostres potencialitats. Entre elles, també, el nostre entorn natural i patrimonial únic, actius de primer ordre que són claus per consolidar a Dosrius un model de comerç de proximitat i de turisme sostenible que esdevingui de referència al territori, potenciï la tasca ingent i clau que duu a terme el nostre teixit comercial local, i sigui pol d’atracció de nous visitants, amb la Fira del Bosc-Canyamars Medieval i l’EcoFira de Dosrius com a grans emblemes d’aquest projecte col·lectiu.

Article publicat pel grup municipal d'ERC Dosrius a El Full, núm. 39 (gener de 2018)