Can Batlle, futur espai de referència en l’àmbit educatiu i cultural al municipi

La zona de Can Batlle de Dosrius, on s’hi ha d’ubicar la biblioteca i l'insitut
La zona de Can Batlle de Dosrius, on s’hi ha d’ubicar la biblioteca i l'insitut | L.M. El Punt Avui
La cultura i l’educació són dos pilars essencials en qualsevol societat que vol créixer i conviure en llibertat i harmonia. Dos dels eixos prioritaris, a més, sobre els quals ha de pivotar tota acció de govern de qualsevol administració pública per tal de brindar a la ciutadania un futur i un desenvolupament adequats.

És per això que des del grup municipal d’ERC Dosrius hem apostat de forma decidida i convençuda, des del primer dia, per garantir a tots els nostres veïns i veïnes equipaments i recursos de màximes prestacions que fomentin una formació i un ensenyament adaptats i inclusius i que promoguin i potenciïn la diversitat del fenomen cultural al municipi.

En aquesta línia, l’equip de govern treballa des de fa mesos en un ambiciós projecte d’adequació de Can Batlle amb l’objectiu de reactivar la zona i millorar l’accessibilitat, la mobilitat i la seguretat pels diferents carrers. I tot, amb el ferm propòsit d’assegurar als veïns i veïnes un estat òptim de la via pública i convertir aquest espai de Dosrius en la seu del nou edifici de l’Institut Els Roures i de la nova Biblioteca municipal Esteve Albert i Corp.

Es tracta, com bé sabeu, de dues instal·lacions prioritàries que ens permetran respondre de forma ràpida i eficaç a les necessitats expressades per la població. La Biblioteca municipal volem que esdevingui espai de referència en la vida cultural del municipi, una eina clau en matèria educativa i social i un actiu clarament important en termes de promoció i acostament de la cultura als veïns i veïnes.

I la construcció del nou edifici de l’Institut Els Roures, finalment, suposarà un important salt qualitatiu per a tota la comunitat educativa; que podrà abandonar, per fi, els mòdul prefabricats on ha estat treballant al llarg dels darrers anys i gaudir definitivament d’unes instal·lacions adequades i adaptades a les necessitats de les famílies, alumnat i professors.

Article publicat pel grup municipal d'ERC Dosrius a El Full, núm. 38 (novembre de 2017)